IT & C

#qb #robot #supraveghere

QB - robotul de controlat angajatii

Zilele in care te simteai mai relaxat la serviciu atunci cand seful tau era in vacanta vor ramane doar simple amintiri. Asta pentru cei de la Anybots au creat robotul QB, un robot care va prelua munca de supraveghere a angajatilor la locul de munca.

Modelul a fost proiectat de catre Trevor Blackwell, presedintele companiei americane Anybots. "Pot vedea daca angajatii sunt ocupati si atunci nu-i voi intrerupe. Daca fac ceva ce pare interesant sau daca vad ca nu se descurca, pot purta o conversatie cu ei", declara Blackwell citat de Adevarul.

Prototipul QB este un robot care cantareste in jur de 15 kg si este dotat cu o camera video , un microfon si o camera de fotografiat, plus o serie de senzori care il vor tine departe de obstacole. QB poate fi controlat de utilizatorul printr-un laptop, acesta indicandu-i in ce locuri sa se deplaseze. Totodata, QB este alimentat de acumulatori care rezista pana la opt ore.

Totusi, pana cand QB va intra in birourile autohtone va trece mult timp, creatorul robotului declarand ca locurile de munca din Silicon Valley , California vor fi dotate cu aceste prototipuri abia peste cativa ani, iar un robot va fi responsabil de zece angajati.

Pretul unui QB se ridica la suma de 15.000 USD, iar Trevor Blackwell, presedintele companiei americane Anybots spune ca un astfel de robot poate fi folosit totodata in scopuri turistice, drept ghid pentru tururi ale orasului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele