IT & C

Proiect Ordin pentru aprobarea normelor de evaluare


27 Iunie 2003 Business
Proiect Ordin pentru aprobarea normelor de evaluare

Incepand de ieri, 26.06.2003, pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in cadrul capitolului "Proiecte legislative", este disponibil pentru consultare proiectul de ORDIN pentru aprobarea normelor metodologice privind recunoasterea organismelor pentru evaluarea conformitatii aparatelor cu cerintele esentiale prevazute de Hotararea Guvernului nr.497/2003 si de Hotararea Guvernului nr.88/2003.

Normele metodologice stabilesc procedura de evaluare si recunoastere a organismelor care realizeaza evaluarea conformitatii in domeniul echipamentelor radio si echipamentelor terminale de telecomunicatii, respectiv in domeniul compatibilitatii electromagnetice, cu cerintele esentiale aplicabile, prevazute de Hotararea Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio si echipamentele terminale de telecomunicatii si recunoasterea mutuala a conformitatii acestora, respectiv Hotararea Guvernului nr.497/2003 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata si functionare a aparatelor electrice si electronice din punct de vedere al compatibilitatii electromagnetice.




Procedura de evaluare si recunoastere are in vedere stabilirea criteriilor pentru evaluarea organismelor in vederea recunoasterii, etapele care trebuie parcurse pentru recunoasterea organismului solicitant, documentele ce trebuie prezentate de organismul solicitant pentru evaluarea competentei sale in vederea recunoasterii, obligatiile organismelor recunoscute de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, precum si regulamentul de organizare si functionare a Comisiei de evaluare.



Ordinul face obiectul consultarii cu toti cei interesati, asteptindu-se eventualele observatii pe marginea textului acestuia pina luni, 7 iulie 2003, la adresa radu.cernov@mcti.ro .




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele