IT & C

#crush #infractiuni #tehnologie

Profiler informatic ce prezice infractiunile

Prinderea infractorilor devine o treaba mult mai usoara pentru oamenii legii odata cu introducerea sistemului Criminal Reduction Utilising Statistical History sau pe scurt, CRUSH.

Programul CRUSH este in prezent folosit de catre politia britanica pentru a identifica potentiale infractiuni . CRUSH foloseste un algoritm in care pune cap la cap statisticile privind comiterea de infractiuni, datele obtinute de serviciile de informatii sau profilele infractorilor pentru a identifica unde ar putea avea loc o crima. In unele situatii programul se foloseste chiar si de informatiile referitoare la starea vremii .

Programul CRUSH a fost intocmit de catre cei de la IMB (International Business Machines), care au investit aproximativ 11 milioane de dolari in aceast proiect. In prezent, se pare ca tehnologia CRUSH da rezultate, rata infractiunilor fiind in scadere cu 31% in Marea Britanie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele