IT & C

#malware #antivurs #halloween

Producatorii antivirus avertizeaza asupra fraudelor online de Halloween

Atacatorii profita de traficul online crescut din perioada sarbatorilor, cand oamenii obisniesc sa schimbe intre ei felicitari electronice, pentru a fura informatii confidentiale sau pentru a infecta calculatoarele acestora.

Utilizatorii internetului si vizitatorii retelelor sociale, ar trebui sa se pregateasca pentru o crestere a atacurilor online ce au ca scop principal "monetizarea" vulnerabilitatilor.

Halloween infectat
 
Tentativele de frauda pe Internet se folosesc de tehnici de manipulare sociala pentru a convinge utilizatorul sa actioneze, spre exemplu prin descarcarea si instalarea unui troian. Aceste tentative iau cel mai adesea forma mesajelor e-mail dar se prezinta cu o frecventa sporita si notificarile si chat-ul de pe siturile retelelor sociale. Utilizatorul este atras prin link-uri catre o varietate de aplicatii, jocuri, "clipuri amuzante", etc.

Prin accesarea sitului pe care utilizatorul il primeste prin e-mail sau il gaseste pe alte situri, acestis sunt redirectionati fie catre o sursa de malware ascuns (diferite tipuri de troieni, viermi digitali, adware etc.) sau catre un site malitios ce ofera aplicatii aparent necesare vizualizarii continutului video sau alte tipuri de software.

Unele situri se folosesc de felicitari atragatoare pentru acelasi scop. Utilizatorul obisnuit  trebuie sa treaca de obicei prin mai multe ferestre de confirmare pana este adus la pagina ce necesita informatiile personale pentru plata, exact ceea ce urmaresc infractorii.

Recomandari antivirus

ESET recomanda ca utilizatorii sa nu acceseze link-uri necunoscute sau sa deschida e-mail-uri suspecte,care cele care nu contin informatii despre sursa sau sunt scrise numai cu majuscule, abunda de semne de exclamare sau se refera la continut ce nu are legatura cu utilizatorul.

Pentru a reduce riscul expunerii la astfel de fraude, este recomandata schimbarea periodica a parolelor la conturile online, e-mail sau retelele sociale si efectuarea actualizari sistematice ale sistemului de operare si software-ului antivirus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele