IT & C

#nvidia #chipset #placa grafica #apple

Procesarea grafica mai buna cu noul chipset lansat de NVidia

Noua unitate de procesare vizuala integrata GeForce 9400M ofera o putere de 5 ori mai mare.

Chipset-ul are dimensiunile reduse la jumatate si a fost integrat in noile laptopuri Apple.

La cerintele pietei

Aplicatii din ziua de azi se folosesc tot mai mult de puterea de procesare paralela a unitatii de procesare vizuala (GPU) pentru operatiuni care presupun mai mult decat simpla randare grafica. Aceste aplicatii duc la o crestere a nevoii de performante superioare de procesare grafica .

Pe langa designeri, gameri sau profesionistii din industria de creatie, utilizatorii generali au nevoie de sisteme optimizate.

NVidia lanseaza unitatile de procesare vizuala integrate pentru notebook-uri NVidia GeForce 9400M care furnizeaza o performanta de cinci ori mai mare decat cea a solutiilor traditionale de astazi.

"Acesta este un moment de referinta pentru utilizatorii din intreaga lume," a declarat Jeff Fisher, senior vice presidente al diviziei GPU din cadrul NVidia.

Ce stie NVidia GeForce 9400M

NVIDIA GeForce 9400M este un chipset cu video integrat, de inalta performanta care are un design extrem de compact, fiind ideal pentru sistemele notebook si dispozitivele compacte de procesare.

Arhitectura de procesare este formata din 16 nuclee paralele care furnizeaza o putere de procesare mare de 54 GigaFLOP, adica cea mai puternica unitate de procesare vizuala integrata de pe piata actuala.

De asemenea, unitatea integrata opereaza la o viteza de procesare de 5 ori mai mare decat cea oferita de Intel Centrino 2* si permite o autonomie sporita a bateriei. Totodata, noul chipset suporta procesare de imagini in formatul full-HD.

Noile unitati de procesare vizuala integrate extind influenta NVidia pe piata, atingand o gama? diversificata de utilizatori, de la profesionistii in design si gameri, pana la noua generatie de utilizatori creativi. in acelasi timp, noile unitati de procesare vizuala integrate ne pozitioneaza exact in inima celei mai dinamice piete de PC, cea a notebook-urilor", a mai spus Jeff Fisher.

Adoptat de Apple

Noile chipseturi NVidia au fost rapid adopatate si de Apple. Aceastea au fost integrate in cea mai noua generatie de notebook-uri Apple - MacBook, MacBook Pro si MacBook Air.

"Arhitectura NVidiaA GeForce 9400M aduce o imbinare ideala intre puterea de procesare vizuala si eficienta energetica intr-o singura unitate extrem de compacta, pe care noi am utilizat-o pentru a le oferi utilizatorilor notebook-urilor MacBook un nivel de performanta vizuala cu totul revolutionar", a declarat David Moody, vicepresedinte al Worldwide Mac Product Marketing la Apple.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele