IT & C

#sefi #angajati #utilizatori #lege Facebook #prieteni angajati sefi # Like-uri #interviuri

Prima lege Facebook: Sefii nu-si mai pot obliga angajatii sa le devina prieteni

Reteaua sociala a devenit o parte atat de importanta in viata multor utilizatori, incat ar putea beneficia in curand si de o legislatie speciala. Primul pas a fost facut in Oregon, SUA, unde este in lucru o lege care prevede ca sefii nu-si mai pot obliga angajatii sa le devina prieteni pe Facebook sau sa dea Like-uri la comanda.

Aflata deocamdata in discutie, legislatia americana ar putea deveni in curand un standard global pe masura ce Facebook are un impact tot mai mare asupra vietii utilizatorilor.

Prevederile legii includ mai multe masuri care apara angajatii de abuzuri. Daca va fi adoptata, sefii nu vor mai putea cere datele de Facebook ale angajatilor si nici pe cele ale celor care vin la interviuri pentru slujba.

Mai mult, angajatorii nu mai pot cere angajatilor sa-i adauge pe Facebook, sa le dea Like-uri si risca pedepse daca ii discrimineaza pe angajatii care nu fac acest lucru.

Sursa foto: funinstore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele