IT & C

Prima biosticla de plastic care se decompune singura

O companie italiana de comercializare a apei minerale a produs prima sticla de plastic pentru imbuteliere care provine 100% din plante si care se poate descompune singura fara a mai necesita topirea.

Publicatia italiana La Stampa informeaza ca dupa rezultatele experimentale reusite, apa minerala Sant ’Anna va fi comercializata in sticle de plastic natural, provenind adica din fermentarea zaharurilor din plante si nu din petrol.

Presedintele companiei Fonti di Vinadio, responsabila cu comercializarea apei minerale Sant’Anna, spune ca “Folosirea resurselor naturale reciclabile anual, mai degraba decat din petrol, pentru producerea acestui plastic natural reduce dependenta de combustibilii

fosili si, datorita proceselor de comercializare mai bune, contribuie la diminuarea emisiilor de bioxid de carbon, cauza principala a efectului sera. Substituind petrolul cu o resursa reciclabila de origine vegetala, se folosesc cu 67% mai putini combustibili fosili fata de plasticul traditional”.

Intr-o prima faza, compania italiana prevede comercializarea unui numar redus de sticle pe o arie mica si bine delimitata din Italia pentru a putea analiza efectele si reactia consumatorilor.

Dupa aceasta prima faza experimentala, obiectivul companiei este acela de a pune in circulatie un numar mult mai mare de sticle, pentru ca intre timp sa fie puse la punct detaliile cu privire la topirea sau casarea sticlelor dupa folosire.

De altfel, sticla de plastic natural se descompune in mediul inconjurator in mod complet dupa nu mai mult de 80 de zile.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele