IT & C

Premiere la CERF 2006

Cel mai important eveniment al industriei de comunicatii din Romania, CERF 2006, si-a deschis portile, dezvaluind publicului ultimele tendinte ale industriei de IT&C. Intre 3 si 7 mai, in pavilionul Romexpo, companiile participante vor organiza zilnic demonstratii cu produsele, serviciile sau solutiile expuse. Cateva dintre premierele acestei editii vi le prezentam in cele ce urmeaza.


Vodafone Life! - meciuri de fotbal pe telefon

In premiera, la CERF 2006, Liliana Solomon, director executiv la Vodafone Romania, a anuntat ca in cateva saptamani va fi lansat cel mai mare portal de informatii Vodafone Life! - bazat pe tehnologie HSDPA, urmatorul nivel dupa 3G, care permite viteze de pana la 1,4 MBps.

Noul serviciu va aduce peste 500.000 de melodii, canale TV locale si internationale, meciuri de fotbal si curse de Formula 1, precum si oferte de telefoane, in exclusivitate, compatibile cu noul serviciu.

Orange World - urmarirea traficului de pe DN1

Orange va prezenta, in premiera, un nou serviciu dezvoltat in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane si Alcatel, care isi propune sa ofere o solutie rapida si transparenta pentru satisfacerea nevoilor de informare in vederea cresterii gradului de siguranta rutiera. Serviciul permite urmarirea traficului de pe DN1 in direct pe telefonul mobil si este in prezent in perioada de testare, urmand sa fie integrat in portalul Orange World in scurt timp.

Alte doua servicii prezentate in standul Orange sunt "Ghidul zonei" (prin care pot fi aflate informatii detaliate despre punctele de interes dintr-o anumita zona) si "Monitorizare flota", serviciu dedicat companiilor, care permite vizualizarea pe harta Romaniei a pozitiei unuia sau mai multor angajati sau vehicule ale companiei, precum si traseul urmat.

Alcatel - transmitere a canalelor TV prin tehnologia IP

Alcatel Romania prezinta, in premiera, la CERF 2006 o solutie de transmitere a canalelor TV prin intermediul tehnologiei IP (Internet Protocol) - IPTV. Aceasta tehnologie combina ingenios solutiile complete de transmitere a programelor TV cu comunicatiile de voce (voice call, video call etc.) si accesul la Internet.

Caracteristicile IPTV asigura receptionarea unui numar nelimitat de canale TV la o rezolutie superioara si chiar crearea propriului "post de televiziune" personalizat, prin intermediul caruia un numar limitat si controlat de persoane pot crea si accesa o baza de date video.

Tehnologia Alcatel se adreseaza in egala masura persoanelor fizice si comunitatii de afaceri, fiind un instrument util in dezvoltarea companiei si permitand comunicarea directa in timp real.

PRO SYS - servere lamelare pe platforma Intel

Compania PRO SYS prezinta in premiera serverele Blade (lamelare), bazate pe platforme Intel. Aceasta solutie are la baza un nou concept, respectiv impartirea de catre mai multe servere de mici dimensiuni fizice a acelorasi resurse (alimentare cu energie electrica, sistem de racire, switch de retea, switch fiber channel).

Toate aceste resurse se regasesc intr-o singura carcasa ce ocupa un spatiu de numai 7U, reducand astfel la jumatate spatiul ocupat de solutiile clasice.

Solutia Blade poate fi populata cu pana la 14 servere dual Intel XeonTM DP hot-plug sau 7 servere quad Intel XeonTM MP hot-plug. O alta noutate propusa de PRO SYS este solutia de stocare bazata pe noul protocol iSCSI (InternetSCSI), TRUSTER SN21112i, cu pana la 12 darddisk-uri SATA si o capacitate totala de pana la 6TB.

BitDefender - solutie de securitate pentru serverele de mail

Divizia BitDefender a SOFTWIN aduce la CERF un produs in premiera mondiala. BitDefender Mail Protection for Enterprises, un produs la care s-a lucrat mult in ultimul an si care a facut obiectul unei campanii internationale de testare. Peste 500 de specialisti din 44 de tari au participat la concurs, iar marele premiu a fost castigat de un croat.

BitDefender Mail Protection for Enterprises este o solutie de securitate care asigura filtrarea de virusi, spam si spyware serverele de mail cu trafic intens, realizata pentru a face mai usoara administrarea protectiei pentru un numar mare de utilizatori.

Campionat de Counter-Strike la standul RomTelecom

Odata cu deschiderea CERF, RomTelecom ii asteapta la standul sau pe toti cei pasionati de Counter StrikeTM, fie pentru a-si demonstra talentul in competitiile organizate de companie, fie pentru a primi o licenta gratuita la contractarea unei conexiuni ADSL.

Intre orele 12-15, in fiecare dintre zilele de desfasurare ale CERF, la standul RomTelecom va fi prezenta cea mai buna echipa de Counter-StrikeTM din Romania, care ocupa locul al treilea in clasamentul european, conform European Cyber Games Championship - CeBIT, Hanovra, 2006, echipa TeG (The Elder Gods).

Intre 3 si 7 mai, vizitatorii standului RomTelecom vor putea, asadar, sa se confrunte cu echipa TeG si vor putea juca online Counter-StrikeTM, fiind organizate numeroase concursuri cu premii in valoare totala de aproximativ 3.000 de euro.

Echipa TeG (The Elder Gods) a fost fondata in 2001 si domina scena Counter-Strike-ului din Romania, ocupand primul loc la competitiile organizate in fiecare an si inregistrand doar trei infrangeri in ultimii cinci ani.

Counter-StrikeTM este cel mai popular joc online din lume - serverele de Counter-StrikeTM sunt de cel putin trei ori mai multe decat cele ale competitorilor directi ai jocului: Unreal Tournament sau Quake.

Interesul de care se bucura Counter-StrikeTM a creat o adevarata cultura in jurul sau, care se extinde odata cu cresterea utilizarii Internetului de banda larga. Se estimeaza ca in Romania sunt aproximativ 150.000 de utilizatori ai jocurilor online, Counter-Strike avand cei mai multi fani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele