IT & C

Platforma Linux si pentru telefonia 3G

Cele mai importante companii japoneze de pe piata telefoniei mobile au dezvoltat o platforma de operare bazata pe Linux pentru ultimele modele de telefoane 3G.
Producatorii japonezi de celulare , Matsushita si NEC, impreuna cu cel mai mare operator de telefonie mobila din zona, DoCoMo , au reusit sa creeze o platforma de operare comuna, bazata pe software open-source. Conform Financial Times, noua platforma, bazata pe Linux, urmeaza sa fie instalata pe trei modele de telefoane mobile, asteptandu-se sa fie transformata in aplicatie standard pentru toate terminalele 3G, "rulate" de DoCoMo (compania care a introdus telefonia 3G). Pana in prezent, producatorii japonezi din domeniu foloseau sisteme de operare proprii, TRON, bazate pe aplicatii japoneze "combinate" cu Symbian, sistemul european de operare pentru celulare.

AVANTAJE LINUX. Dupa cum se arata intr-un comunicat al producatorului Matsushita, sistemul Linux ajuta la o dezvoltare software mult mai eficienta, avantajele provenind din usurinta cu care i se pot aduce modificari sau "permisivitatea" integrarii aplicatiilor multimedia.

Oficialii DoCoMo sunt de parere ca prin dezvoltarea unei platforme comune, care este open-source, producatorii de software vor putea sa dezvolte aplicatiile chiar inainte de producerea terminalelor. Cu cateva luni in urma, Japonia a semnat o intelegere cu China si Coreea de Sud, prin care sa dezvolte impreuna software bazat pe Linux.

AVERTISMENT MICROSOFT. Anuntul facut cele trei companii japoneze a venit la cateva zile distanta de "avertizarea" lansata de Microsoft la adresa utilizatorilor de Linux.

Prezent la Singapore, cu ocazia unui forum al reprezentantilor guvernelor asiatice, Steve Ballmer , numarul 2 la Microsoft, a declarat ca Linux incalca peste 228 de patente comerciale. "Intr-o zi, cineva ar putea veni la guvernele tarilor care intra in World Trade Organization ca sa ceara bani pentru utilizarea acestor proprietati intelectuale", a declarat Steve Ballmer.

SECURITATE. Troianul "Skulls" mareste lista de atacuri la adresa telefoanelor mobile sau a PDA-urilor. Cu doua saptamani in urma, a fost depistat programul Delf care infecta PC-uri pentru a putea coordona trimiterea de mesaje spam catre utilizatorii de celulare din Rusia.

Dupa ce un computer era infectat, troianul se lega la un site Web pentru a primi instructiuni asupra mesajelor spam pe care sa le trimita. Ulterior, genera o serie de numere de telefonie mobila avand rusesc. Pentru a trimite mesajele, virusul utiliza functia "send e-mail" disponibila pe site-urile unor operatori rusi de telefonie mobila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele