IT & C

Persoanele inteligente au probleme cu bautura

Riscurile sunt mai mari pentru femeile inteligente , comparativ cu cele pentru barbatii inteligenti. Persoanele inteligente prezinta mai multe riscuri de a deveni dependente de alcool fata de cele mai putin dotate intelectual, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. La studiu au participat 8.710 persoane nascute pe parcursul unei saptamani in 1970. Cercetatorii au comparat nivelul inteligentei la varsta de 10 ani cu consumul de alcool si problemele legate de dependenta la varsta de 30 de ani: persoanele care au obtinut cele mai bune rezultate la testele de inteligenta efectuate in copilarie au prezentat cele mai mari probabilitati de a dezvolta o dependenta de alcool la maturitate. Riscurile sunt mai mari pentru femeile inteligente comparativ cu cele pentru barbatii inteligenti. De asemenea, femeile care lucreaza intr-un domeniu dominat de barbati, pe pozitii administrative si manageriale, au mai multe riscuri de a dezvolta o dependenta de alcool.

Si banii aduc mai mult alcool

Statisticile oficiale indica faptul ca un venit mai mare atrage dupa sine un consum mai mare de alcool, grupurile cu salariile cele mai mari consumand cu 30% mai mult alcool decat cele cu salarii inferioare. Proportia femeilor care consuma alcool in exces a crescut de la 20 la 33%, in timp ce 40% dintre barbati consuma cantitati de alcool mai mari decat cele maxime recomandate. Numarul deceselor provocate de consumul de alcool s-a dublat fata de cel inregistrat in urma cu 15 ani, mai ales in randul femeilor de clasa medie . In 2005 au survenit 12,9 decese la 100.000 de persoane, numarul crescand la 13,4 in 2006. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele