IT & C

#pasari #migratoare #limbi #straine

Pasarile migratoare cunosc „limbi straine“

In aceeasi masura in care turistii „prind din zbor” cate ceva din limbile vorbite in tarile vizitate, si pasarile migratoare invata limbile altor specii alaturi de care calatoresc spre tarile calde.

Mai mult, potrivit NationalGeographic.com, de invatarea „limbilor straine” depinde insasi supravietuirea unor specii. Pasarile migratoare, care petrec majoritatea timpului intr-un loc, calatoresc o data pe an in zone nestrabatute, unde, nefiind familiarizate cu pradatorii locali, ar putea fi foarte usor vanate de acestia.

Insa avantajul lor consta in faptul ca pot invata cine este „rau”  (soimi, nevastuici, serpi ) chiar daca nu au avut de-a face cu asemenea vietuitoare. Cercetatorii de la Universitatea din Ontario (Canada) au descoperit aceste pasari „poliglote” intre cele 83 specii care pleaca din America de Nord in cea de Sud inainte de venirea iernii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele