IT & C

Parteneriat strategic intre Guvernul Romaniei si Microsoft Corporation

Miercuri, 17 septembrie 2003, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a semnat, la Roma, impreuna cu Steve Ballmer, CEO Microsoft Corporation, documentul care stabileste initierea unui parteneriat strategic intre Guvernul Romaniei si Microsoft Corporation.

"Parteneriatul semnat astazi va avea consecinte atat asupra imaginii Romaniei pe plan international, cat si la nivel national, avand in vedere ca asigura accesul institutiilor publice la cele mai noi tehnologii disponibile pe plan mondial, lucru care ne intereseaza in mod deosebit tinand cont ca Guvernul incearca sa aduca cetatenilor romani cele mai bune solutii bazate pe utilizarea tehnologiei, care vizeaza reducerea birocratiei .

De asemenea, acest acord poate constitui un punct de plecare pentru alte colaborari benefice Romaniei." a declarat Ministrul Nica dupa semnarea documentului.

Steve Ballmer, CEO al Microsoft, a declarat, dupa ceremonia de semnare: "In numele Microsoft imi exprim deosebita satisfactie cu privire la incheierea acestui acord cu Guvernul Romaniei, cu care am avut in ultimii ani o colaborare apropiata. Sunt uimit de ritmul rapid al evolutiei, de ambitia si de eforturile care se depun de Guvernul Romaniei pentru trecerea online, pentru utilizarea Internetului si a tehnicilor electronice pentru a economisi bani si a se plasa la nivelul international in domeniu, ca lider in utilizarea tehnologiei informatiei.

Apreciem talentul existent pe piata romaneasca, de inalt calibru, mai ales in matematica si computere. Microsoft a achizitionat de altfel o tehnologie de la o companie romaneasca, una dintre cele mai bune din lume, noi credem ca intr-adevar cea mai buna in domeniul securitatii informatice. Ne bucuram sa avem posibilitatea sa sprijinim aceste eforturi, sa continuam imbunatatirea relatiilor cu Romania."

Parteneriatul are o perioada de desfasurare de 3 ani, cu posibilitatea de reinnoire, si vizeaza urmatoarele obiective principale: sprijinirea eforturilor Guvernului in atingerea scopurilor sale strategice in vederea realizarii unei societati informationale; realizarea unui parteneriat strategic ce va ajuta Guvernul in valorificarea potentialului pietei locale; stimularea dezvoltarii unui sector de tehnologia informatiei in Romania ce va permite ca aceasta sa devina un lider european in domeniul dezvoltarii de software; crearea conditiilor pentru incheierea unui acord cadru de licenta intre Guvern si Microsoft.

Pentru implementarea parteneriatului strategic, Guvernul Romaniei si Microsoft vor forma o echipa speciala, care va fi stabilita pana la 30 octombrie 2003.

Parteneriatul prevede posibilitatea ca Microsoft sa puna la dispozitie experti de la filialele sale locale sau regionale pentru proiecte din domeniul tehnologiei informatiei, sa sprijine dezvoltarea activitatii si capacitatilor in acest domeniu, sa puna la dispozitia personalului din domeniul tehnologiei informatiei din cadrul administratiei publice cursuri de pregatire pentru managementul de proiecte complexe de tehnologia informatiei , sa lanseze un program specific pentru domeniul educational si sa continue initiativa Academic Program care ajuta studentii sa isi intregeasca pregatirea in domeniul tehnologiei informatiei si sa isi dezvolte spiritul antreprenorial inca din timpul studiilor. Microsoft are o retea de parteneri locali certificati in Romania care cuprinde peste 140 de societati.

Semnarea parteneriatului strategic a avut loc cu prilejul Forumului liderilor guvernamentali (Governments? Leaders Forum), care s-a desfasurat la Roma in perioada 15-17 septembrie 2003, fiind organizat de Microsoft cu sprijinul Consiliului de Ministri al Italiei. Tot in cadrul forumului a avut loc si semnarea unui memorandum intre Microsoft si Italia referitor la programul de parteneriat in domeniul educatiei, prin care se stabileste achizitionarea, de catre guvernul italian, de software educational de la Microsoft, in conditii avantajoase, precum si oferirea de suport, consultanta si pregatire pentru folosirea tehnologiei informatiei in sistemul educational.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele