IT & C

#achizitie #sanyo #panasonic

Panasonic finalizeaza achizitia Sanyo

Panasonic Corporation anunta finalizarea achizitiei pachetului majoritar de actiuni la Sanyo Electric Co., Ltd.

In urma acestui proces, Sanyo devine subsidiara de sine statatoare a Panasonic si isi va continua afacerile ca si companie a Panasonic Group.

Pachet de actiuni

In urma achizitiei, Panasonic intra in posesia pachetului majoritar de actiuni la Sanyo Electric, pentru care a platit aproximativ 4,6 miliarde USD. Compania Sanyo Electric a fost infiintata in 1950, iar la data achizitiei era detinuta in mare parte de fonduri de investitii si alte institutii financiare.

Printre aceste fonduri se numara Oceans Holdings Co., Ltd., care detinea 27,20% din actiuni si Evolution Investments Co, Ltd., cu 11.89% din capital. De acum Panasonic detine 50,2% din actiunile Sanyo.

La finalul anului fiscal 2008-2009, Sanyo raporta venituri din vanzari de 1770,6 miliarde yeni (aproximativ 18 miliarde USD) si un rezultat net de -93,2 miliarde yeni (aproximativ 951 milioane USD).

Achizitie incheiata

Dupa incheierea aliantei din 19 decembrie 2008 , cele doua companii au pus la punct un comitet de colaborare in vederea finalizarii achizitiei.

Mandatul acestui comitet a fost de a asigura aprobarea pentru efectuarea fuziunii din partea autoritatilor antitrust, dar si de a gestiona si a intari pozitia financiara si de business a noii companii.

Noile strategii de business pentru noul Panasonic Group vor fi trasate dupa anuntarea noului plan de business pe termen mediu, in anul fiscal urmator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele