IT & C

Pamantul „vorbeste“ Universului

Pamantul emite o serie de sunete de frecventa inalta care pot fi auzite de orice eventuala civilizatie extraterestra care ar dispune de tehnologia necesara sa le intercepteze, sustine o echipa de astronomi, potrivit Rompres.

Undele radio sunt produse la altitudini foarte mari, la limitele superioare ale atmosferei Pamantului, unde particulele puternic ionizate ale vantului solar intra in coliziune cu campul magnetic terestru. Acest fenomen este asemanator cu cel al aurorei boreale.

Undele radio extrem de puternice rezultate in urma acestei ciocniri sunt apoi blocate de ionosfera, care nu permite ajungerea lor pe Pamant. Daca ar ajunge insa, aceste unde radio de peste 10.000 de ori mai puternice decat cel mai puternic semnal radio militar emis de pe Pamant ar face imposibila comunicarea radio.

Semnalul radio mentionat este astfel retransmis in cosmos sub forma unei unde de o anumita frecventa ce poate fi detectata de oricine ar dispune de tehnologia necesara pentru a o asculta.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele