IT & C

Organizare reuniune CERP

In cursul saptamanii trecute, reprezentantii Comitetului European pentru Reglementarea serviciilor Postale au confirmat ca Romania va gazdui, in luna noiembrie a acestui an, cea de a 29-a reuniune plenara a CERP (Comitetul European pentru Reglementarea serviciilor Postale).

Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu sprijinul Companiei Nationale Posta Romana .
Conform politicii organizationale a CERP, intalnirile plenare ale acestei organizatii au loc de doua ori pe an si sunt gazduite de tarile membre . In cadrul acestor reuniuni se stabilesc politicile generale ale CERP, se adopta decizii si pozitii comune ale statelor membre, existand obligativitatea utilizarii a trei limbi oficiale: engleza, franceza si germana.




Comitetul European pentru Reglementarea serviciilor Postale este format din reprezentanti ai tarilor membre CEPT si are ca rol evaluarea pietei postale si delimitarea aspectelor reglementative de cele operationale.



CEPT - Conferinta Europeana a Administratiilor Postale si de Telecomunicatii, infiintata in 1959, are ca obiective cooperarea privind standardizarea comerciala, operationala, reglementativa si tehnica. CEPT a creat trei comitete, unul dintre acestea dedicat pietei postale - CERP, alte doua vizand segmentul telecomunicatiilor: ERC (Comitetul European de Radiocomunicatii ) si ECTRA (Comitetul European pentru Reglementarea Telcomunicatiilor).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele