IT & C

Orange Romania a obtinut venituri de 239 milioane euro

Orange Romania a inregistrat in primele trei luni ale acestui an venituri de 239 milioane euro, in crestere cu 23,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii de 34% a numarului de clienti, pana la 7,1 milioane, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Compania France Telecom , a carei participatie indirecta la Orange Romania a ajuns in luna aprilie a anului trecut la 96,63%, a inregistrat in primul trimestru venituri totale de 12,8 miliarde euro, iar numarul de clienti a ajuns la 147 milioane persoane.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, Orange Romania a ajuns la 7,1 milioane clienti, in crestere cu 34% fata de perioada similara a anului trecut. Potrivit oficialilor companiei, aceasta crestere a numarului de clienti a determinat o majorare cu 23.3% a veniturilor obtinute pana la 31 martie 2006.

Astfel, la sfarsitul primului trimestru al anului 2006 Orange Romania a inregistrat venituri de 239 milioane euro.

La sfarsitul anului 2005, Orange Romania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane euro si 6,8 milioane de clienti, inregistrand cea mai mare crestere a bazei de abonati si venituri dintre operatorii din Romania. In luna aprilie a anului trecut, France Telecom si-a majorat participatia indirecta de la 73,27% la 96,63% la Orange Romania.

Pachetul suplimentar a fost achizitionat de la AIG New Europe Fund, Polish Enterprise Investors, Innova Capital, Communications Venture Partners, BancBoston si Alcatel NV contra sumei de 523 milioane de dolari.

In primele trei luni ale acestui an, France Telecom a raportat venituri globale de 12,8 miliarde euro, in crestere cu 10,3% fata de perioada similara a anului trecut. Serviciile de comunicatii personale au avut cea mai mare pondere in veniturile totale ale companiei franceze, respectiv 6,63 miliarde euro, in crestere cu 24,5% fata de primul trimestru al anului trecut.

Compania a mai anuntat o crestere de 16,8% a numarului de clienti, pana la 147 milioane de persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele