IT & C

Operatorul Morpheus a dat in judecata 22 de companii pentru o tehnologie VoIP

Compania care opereaza reteaua de file-sharing Morpheus a dat in judecata eBay si alte 21 de companii, intr-o disputa asupra dreptului de utilizare a unei tehnologii utilizate pentru efectuarea apelurilor telefonice prin internet.





Procesul initiat de catre compania StreamCast Networks, cu sediul la Los Angeles, este indreptat si impotriva furnizorului serviciului VoIP Skype si a fondatorilor KazaaBV. Skype a fost achizitionat de eBay anul trecut, pentru suma de 2,6 miliarde de dolari.

Luni, StreamCast a depus o plangere la un tribunal districtual, prin care solicita daune totale de peste 4,1 miliarde de dolari si emiterea unei interdictii privind vanzarea de catre eBay a serviciilor Skype.

Acuzatii au orchestrat o schema elaborata pentru a incerca sa sustraga si sa utilizeze fara drept tehnologii care ii apartin StreamCast si pe care acuzatii le-au utilizat si le utilizeaza in propriul avantaj, se arata in plangerea depusa la tribunal.

Purtatoarea de cuvant a eBay, Catherine England, spune ca eBay este la curent cu aceasta situatie, dar a refuzat sa comenteze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele