IT & C

Ofensiva jocurilor video crestine

Jocurile video inspirate din Biblie incep sa se vanda din ce in ce mai bine. Ocolite de publicitate, acestea incearca sa se ridice la calitatea dorita de gameri , oferindu-le in schimb idei si personaje biblice, nefiind lipsite de "actiune si aventura".

In ultimul timp, jocurile video au devenit un subiect de dezbateri aprinse pe intreg mapamondul. De la scandalul cu scenele erotice din GTA San Andreas, disputele s-au tinut lant de pe forumuri pana in Camerele legislativului american. Pana una alta industria din domeniu nu-si face probleme, pentru ca produce un material din care scoate sute de milioane de dolari, chiar daca e sa aplice pe unele CD-uri o bulina rosie pe care ar scrie 16 sau 18 ani. Si daca jocurile pe calculator tind sa devina singura "joaca", unii s-au gandit sa propuna ceva, oarecum nou: jocuri de inspiratie bliblica, cu multa "actiune" si realizate la standarde care sa multumeasca macar o parte o "mofturosului" public reprezentat de gameri. Jocuri video precum "Catechumen", "The Bible Game" sau "Eternal War: Shadows of Light" sunt cateva titluri din categoria "jocuri crestine", dar care sunt "ferite" de publicitate.

REVEREND SI GAMER . Reverendul american Ralph Bagley (41 de ani) este un gamer inrait. Saturat de Doom si Quake a fondat "Christian Game Developers Foundation". In 1996 a prezentat unor "investitori" Catechumen, dar nu a avut succes. Dar dupa masacrul de la scoala Columbine din 1999, s-a vandut in cateva zeci de mii de copii. Este vorba de crestinarea soldatilor romani. Contrar asteptarilor, multe jocuri "crestine" sunt de aventura, chiar shootere, dar inspirate din Biblie, si cu un iz "spiritual". (In "Rebel Planet" actiunea se petrece in lumea dinainte de potop.)

TENDINTE AGRESIVE. Ultimul studiu asupra efectelor jocurilor video violente a fost prezentat zilele trecute in Statele Unite, de catre o echipa de cercetatori de la Saint Leo University. Astfel, s-a constatat ca jocurile video violente pot duce la cresterea agresivitatii la copii si adolescenti, in special la baieti. Acei copii care au jucat un joc violent pentru mai putin de 10 minute iar apoi au participat la un test de evaluare a starii de spirit au aratat tendinte agresive la scurt timp dupa joc.

INFLUENTE NEGATIVE

Recent a avut loc in Statele Unite ale Americii congresul American Psychological Association (19-21 august), una dintre teme fiind influenta jocurilor video, a calculatorului asupra oamenilor. Una dintre prezentari s-a bazat pe un studiu national la care au participat 600 de elevi din clasele a opta si a noua, cu varste cuprinse in 13 si 15 ani. Profesorii acestora au declarat ca elevii care isi petrec mai mult timp cu jocuri violente sunt de regula mai ostili decat ceilalti si au mai des conflicte cu autoritatile sau cu ceilalti elevi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele