IT & C

#fermi #tesla #nvidia

nVidia Tesla reduce costurile de implementare a supercalculatoarelor

nVidia Corporation anunta procesorul Tesla din seria 20, destinat sectorului HPC ( High Performance Computing ), bazat pe noua arhitectura de procesare CUDA si cunoscut sub numele de cod "Fermi".

Unitatea de procesare nVidia Tesla din seria 20 reduce substantial costurile procesarii, oferind aceeasi performanta ca un cluster traditional bazat pe procesoare la doar o zecime din pret si o douazecime din consumul de curent.

Tesla 20

Seria 20 a familiei Tesla introduce functii ce permit unei serii de noi aplicatii din domenii precum: ray tracing, 3D cloud computing , codare video, cautare in baze de date,  analize de date, inginerie asistata pe calculator si, nu in ultimul rand, scanarea antivirusi sa ruleze mult mai rapid folosind procesarea pe GPU.

Seria Tesla 20 combina procesarea paralela cu functii noi la un singur dispozitiv ca compatibilitate cu standardul IEEE 754-2008 de calcul, ECC (error correcting codes) - o componenta critica pentru centrele de date si super-procesoarele care utilizeaza GPU la scara larga sau cmpatibilitate cu limbajul de programare C++.

Unitatea de procesare Tesla are o arhitectura de procesare intens paralela CUDA ce ofera dezvoltatorilor un model de procesare paralela mai usor de inteles si de programat decat orice alternativa dezvoltata in ultimii 50 de ani.

Procesoare

Familia Tesla din seria 20 include procesoarele Tesla C2050 si C2070, placi cu un singur GPU PCI-Express Gen-2 destinate statiilor de lucru, pana la 3 respectiv 6GB memorie GDDR5 sau sisteme Tesla S2050 si S2070.

nVidia Tesla C2050 si C2070 vor avea un pret de retail de aproximativ 2.499 USD respectiv 3.999 USD, iar Tesla S2050 si 2070 de 12.995 USD si respectiv 18.995 USD. Produsele vor fi disponibile din a doua jumatate a lui 2010. Mai mult, primele produse bazate pe arhitectura Fermi, destinate consumatorilor (GeForce), vor fi disponibile in primul trimestru din 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele