IT & C

#microsoft #cuda #nvidia

nVidia si Microsoft lucreaza la procesarea paralela

nVidia si Microsoft anunta incheierea unui parteneriat prin care le vor oferi utilizatorilor Windows HPC Server 2008 sisteme de procesare de inalta performanta cu unitatile nVidia Tesla .

nVidia Research a dezvoltat mai multe aplicatii accelerate pe unitatea de procesare vizuala (GPU) si care ruleaza pe Windows HPC Server 2008, cum sunt aplicatiile de ray tracing, folosite pentru modelarea fotorealista a automobilelor.

Lucru in echipa

In acest sens, nVidia a lucrat cu Microsoft Research pentru a instala un cluster de procesare de mari dimensiuni, format din unitati Tesla. Cu ajutorul acestui cluster se vor studia aplicatiile optimizate pentru unitatea de procesare vizuala.

De asemenea, pentru a atinge un nivel inalt de productivitate, exista multe alte aplicatii industriale - din domeniul procesarii de date, business intelligence, etc. precum si aplicatii stiintifice care studiaza dinamica moleculara, calculele financiare, procesarea seismica, aplicatii ce sunt accelerate pe unitatile nVidia GPU, datorita arhitecturii intens paralele Cuda .

Arhitectura Cuda

Arhitectura CUDA permite dezvoltatorilor sa foloseasca impreuna procesorul sistemului (CPU) si unitatea de procesare vizuala (GPU). Intr -o aplicatie, sectiunile de cod sursa care au nevoie de procesare intensa utilizeaza capacitatile de procesare paralela ale unitatilor de procesare vizuala, in timp ce partea secventiala a aplicatiei va rula pe procesor (CPU).

Unitatile de inalta procesare nVidia Tesla sunt compatibile atat cu Windows XP si Windows Vista, destinate statiilor de lucru, cat si cu Windows Server 2003 si Windows Server 2008, potrivite centrelor de date. Tesla C1060 si S1070 sunt disponibile in reteaua tuturor integratorilor importanti, printre care se numara Cray, Dell, HP si Lenovo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele