IT & C

#netbook #ion lenovo ideapad s12 #nvidia #microsoft #windows 7

nVidia Ion Lenovo IdeaPad S12 se lanseaza numai cu Windows 7

In luna iunie nVidia si Lenovo au anuntat lansarea unui nou netbook , foarte ieftin, ce ofera performante grafice de pana la 10 ori mai mari decat cele oferite de alte netbook-uri existente pe piata.

Lenovo IdeaPad S12 este un dispozitiv motorizat de procesorul grafic nVidia ION , imbunatasindu-se astfel compatibilitatea cu diverse aplicatii, dar, in acelasi timp, urmarindu-se si pastrarea unei autonomii foarte bune, gratie design-ului eficient din punct de vedere al consumului.

Amanare

Se pare ca Lenovo a decis sa amane lansarea netbook-ului nVidia Ion Lenovo IdeaPad S12 si sa il inceapa sa il distribuie oficial odata ce sistemul de operare windows mobile 7 este si el in magazine.

Versiunea nVidia Ion Lenovo IdeaPad S12 care se va lansa in luna octombrie, va costa cu 50 USD mai multe decat netbook-urile care dispun de procesoarele Intel Atom care in prezent costa in jur de 550 USD. Din pacate pentru Lenovo aceasta miscare ii va clasa in urma altor producatori care au adoptat aceeasi platforma.

Coreeni de la Samsung au prezentat deja modelul N510. Netbook-ul se va lansa in luna septembrie in Statele Unite ale Americii si va costa 599 USD. Totodata, se mai aud zvonuri ca HP ar planifica lansarea tot in luna septembrie a unui netbook cu platforma ION, desi reprezentantii companiei nu au confirmat nimic.

Platforma ION

Lenovo a folosit platforma nVidia ION pentru a ridica gradul de compatibilitate cu aplicatiile, chiar daca vorbim de un laptop cu un ecran de 12 inch, foarte subtire. Lenovo IdeaPad S12 are puterea de procesare necesara pentru a putea reda materiale multimedia HD si pentru a rula foarte multe jocuri. nVidia ION ofera aceste capacitati, fiind, de asemenea, cea mai buna solutie de grafica din industrie pentru procesoarele cu un consum de curent foarte mic.

Platforma suporta sistemele de operare Windows XP, Vista si Windows 7, vizionarea filmelor HD, incluzandu-le pe cele 1080p si filmele Blu-ray si calitate uimitoare HD a materialelor video prin conectarea la un monitor extern, datorita conectorului HDMI. Modelul mai suporta jocuri binecunoscute, precum Spore sau Battlefield Heroes, grafica DirectX 10 si conexiune digitala, plus accelerarea si recodarea fi?ierelor video folosind tehnologia nVidia CUDA .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele