IT & C

#procesare video #aselenizare #cuda #tesla #nvidia

nVidia Cuda restaureaza inregistrearea aselenizarii

Lowry Digital foloseste unitatile de procesare vizuala  nVidia pentru a restaura inregistrarea video de la standardele TV ale anilor 1960 la formatul de inalt? definitie al secolului 21.

"Tehnologia nVidia Cuda a permis Lowry Digital sa dezvolte si sa utilizeze algoritmi de procesare a imaginii de o complexitate mult mai mare decât ar fi fost posibil altfel, oferind clientilor nostri o valoare deosebita", a declarat John D. Lowry, fondator, Lowry Digital.

Mai multe surse

Unitatile de procesare vizuala nVidia Tesla se bazeaza pe procesoare paralele de inalta performanta care lucreaza in model de co-procesare alaturi de unitatile centrale ( CPU ).  Aplicatiile complexe precum restaurarea video utilizeaza capacitatile de procesare intens paralele ale unitatii de procesare vizuala, in timp ce sectiunea secventiala a codului sursa ruleaza pe CPU, accelerand semnificativ procesul de recodare.

Lowry Digital a folosit mai multe surse video pentru a produce inregistrarea finala, utilizând imagini de calitate slaba difuzate pe televizor si filmele de 8 mm realizate cu o camera de filmat indreptata spre monitorul de observatie de la statia NASA Honeysuckle Creek din Australia. Noua inregistrare cu aselenizarea navetei Apollo 11 a fost imbunatatita prin inlaturarea zgomotului, a colturilor intunecate, a petelor si portiunilor neclare si a oscilatiilor de imagine, permitand imaginii sa recapete contrastul si rezolutia optime.

Filme la Hollywood

Daca Lowry Digital ar fi utilizat un sistem bazat numai pe CPU, operatiunea ar fi durat intre 20 si 45 de minute pentru imbunatatirea fiecarui cadru. In schimb, unitatile de procesare Tesla ofera o crestere de 100 de ori a performantei, reducand timpul restaurarii fiecarui cadru la cateva secunde. Inregistrarea finala Apollo 11 va cuprinde doua ore si jum?tate de film in formatul de inalta definitie.  

Procesul Lowry pentru restaurarea digitala lucreaza cu algoritmi complecsi de procesare a imaginii, perfectionati in mai bine de 400 de filme, inclusiv Casablanca si Doctor Zhivago . Compania ofera si servicii de procesare a imaginii  pentru producaii noi precum The Curious Case of Benjamin Button . Lowry Digital continua procesul de restaurare a arhivei video NASA cu momentul aselenizarii, proiect programat sa fie finalizat in luna septembrie 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele