IT & C

Noul plan de securitate Microsoft

Potrivit afirmatiilor directorului executiv Steve Ballmer , Microsoft se va concentra pe adaugarea de noi tehnologii de securitate produselor sale, pe educarea utilizatorilor si imbunatatirea procesului de lansare a patch-urilor.

La Conferinta Worldwide Partner, Ballmer a afirmat ca Microsoft isi va dubla eforturile pentru siguranta utilizatorilor. "Ne luam angajamentul sa ne protejam clientii in fata infractionalitatii informatice in continua crestere", a spus Ballmer.
Promisiunea facuta de Microsoft este rezultatul incercarilor de aparare impotriva atacurilor online si a criticilor primite. In august si septembrie, virusul MSBlast a infectat mai mult de un milion de computere cu sistem de operare Windows. Virusul SoBig.F a avut, de asemenea, o larga raspandire in ultimele luni. Incidentele vin in sprijinul unei reclamatii din partea a sapte cercetatori in domeniul securitatii, lansata pe 24 septembrie de Computer and Communications Insudtry Association, un critic al Microsoft. Iar in urma cu o saptamana, i-a fost intentat companiei un proces, de catre jumatate din victimele fraudelor privind identitatea, pe motiv ca software-le sale fac datele personale ale utilizatorilor vulnerabile.
Microsoft a spus ca se va concetra pe trei initiative, si anume: imbunatatirea procesului de lansare de patch-uri, pe adaugarea si imbunatatirea tehnologiilor de securitate la Windows XP si 2003 si in educarea clientilor sai.



O schimbare majora va fi o schema lunara de lansare de patch-uri. Microsoft va incepe sa lanseze update-uri odata pe luna, cu exceptia cazurilor in care vulnerabilitatea trebuie reparata imediat.
De asemenea, compania intentioneaza sa reduca marimea patch-urilor cu pana la 30%, incepand din luna mai 2004 si sa reduca numarul update-urilor pentru care este necesara reboot -area sistemului. In plus, Microsoft a promis ca va continua sa acorde suport utilizatorilor de Windows NT4 si Windows 2000.
Compania se va concentra pe modificarea si adaugarea unor masuri de securitate. Masurile de protectie a PC-urilor si retelelor, precum Internet Connection Firewall vor fi proiectate sa functioneze mai bine si cu alte aplicatii. Executabilul de filtrare, care protejeaza utilizatorii Outlook de atasamentele care ar putea purta virusi sau troieni , va fi extins si la alte produse Microsoft. Iar sistemul de securitate din Internet Explorer va fi restructurat pentru o protectie mai mare a utilizatorilor.
Compania mai intentioneaza sa se ocupe de educatia utilizatorilor in speranta ca ii va ajuta sa se protejeze mai bine. Prezentari web vor fi publicate lunar pe situl companiei pentru pregatirea utilizatorilor in prcaticile de securitate, care se vor adresa in special administratorilor de retea. "Telul nostru este ca pana la sfarsitul anului 2004 sa fi pregatit 500.000 de utilizatori", a afirmat Amy Caroll, direct al managementului produselor.


Compania de securitate Symnatec sprijina in totalitate initiativele Microsoft, desi aceasta ar putea intra pe piata produselor antivirus, fapt demonstrat de achizitionarea firmei romanesti producatoare de programe antivirus GeCad.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele