IT & C

Noul inamic al tantarului: pestele

In Italia a fost identificat un nou inamic al tantarului: un mic peste care traieste in ape statatoare, chiar in acvarii personale, care poate fi un real pericol pentru insecte.

Pestele ucigas se numeste Gambusia Affinis, informeaza publicatia italiana Il Messaggero, si a fost importat din America de Nord ( Mississippi ) in Italia inca din 1922 pentru a combate malaria din zonele mlastinoase ale centrului Italiei.

In ultimul timp, insa, pestele Gambusia Affinis a revenit in centrul atentiei datorita unor cercetari efectuate la Centrul National de Cercetare din peninsula si care arata ca pestele ar putea sa faca fata cresterii agresivitatii tantarilor.

Pestele ucigas de tantari se reproduce cu mare usurinta: nu e nevoie decat de cateva exemplare de masculi in perioada de iarna pentru a se inmulti foarte repede. Are dimensiuni foarte mici – 2-3 centimetri – si e foarte rezistent reusind sa traiasca in mici baltoace de apa dulce sau salmastra, la temperaturi care variaza de la 3 la 30 de grade.

Sunt deja oameni care s-au gandit sa lanseze o noua afacere cu acesti pesti pentru a face concurenta pulverizatorilor care contin insecticid , avand evident avantajul de a nu polua aerul.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele