IT & C

#platforma #atom #intel

Noua generatie a platformei Intel Atom a fost anuntata oficial

Intel a anuntat noile procesoare Intel Atom , care ofera capabilitati de grafica incorporate direct in CPU, acestea permitand imbunatatirea performantei si obtinerea unor design-uri mai mici si cu eficienta energetica mai mare pentru o noua generatie de netbook-uri si PC-uri desktop entry-level , cu tehnologie Atom.

Integratori importanti s-au angajat sa puna la dispozitia consumatorilor sisteme ce integreaza noile procesoare Intel Atom si noul chipset in urmatoarele saptamani.

Caracteristicile noii platforme

Una dintre cele mai semnificative caracteristici ale noii platforme este integrarea controller-ului de memorie si a capabilitatilor grafice in CPU, o premiera absoluta in industria de chip-uri x-86.

Aceasta inseamna doua chip-uri (CPU+chipset) in loc de trei, cum avea varianta anterioara (CPU, chipset, I/O controller hub), un TDP scazut si reduceri substantiale in ceea ce priveste costurile, emisiile de CO2 si consumul de energie.

Noua platforma pentru netbook asigura o imbunatatire cu 20% a consumului mediu de energie si o dimensiune mai mica a pachetului fata de platforma anterioara. Toate acestea au ca rezultat design-uri de sistem mai mici si mai compacte, precum si o durata de viata mai indelungata a bateriei.

Datorita integrarii, emisiile de CO2 pentru platforma netbook au scazut cu circa 60 %. Pentru PC-uri desktop entry level se obtine o reducere a emisiilor de CO2 de aproape 70 % si un TDP cu circa 50% mai scazut fata de generatia anterioara.

Componente noi

Cea mai noua platforma Intel Atom pentru netbook-uri este compusa dintr-un nou procesor Intel Atom, N450 si un nou Express Chipset Intel NM10 cu consum redus de energie. Pentru PC-urile desktop entry level, platforma este alcatuita fie din procesorul Intel Atom D410, fie din procesorul dual core D510, in combinatie cu Express Chipset-ul Intel NM10.

Procesorul Atom a fost conceput de la bun inceput pentru dispozitive mici, avand un consum energetic redus. Intel Atom ramane in continuare cel mai mic chip creat de Intel, bazat pe tehnologia cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata.

Pachetul de ansamblu, inclusiv chipsetul, tocmai a devenit mai mic datorita integrarii de nivel superior si procesului de fabricatie pe 45nm, fapt care se traduce prin design-uri de sistem mai mici si mai compacte, costuri mai scazute pentru integratori si un nivel imbunatatit de performanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele