IT & C

Notebook-urile, populare in rindul adolescentilor

Specialistii estimeaza ca vor fi peste 60 de milioane de laptopuri in SUA si 150 de milioane in intreaga lume, in 2005. Laptopurile au devenit foarte populare in rindul adolescentilor si tinerilor, datorita cresterii continue a performantelor oferite si a scaderii preturilor, depasind in prezent vinzarile de sisteme desktop. 29 de voluntari cu virste cuprinse intre 21 si 35 de ani au luat parte la acest studiu. Cercetatorii le-au masurat temperatura in zona genitala, inainte si dupa utilizarea laptopurilor (in sesiuni a cite o ora, intr-o incapere in care temperatura a fost de 22 de grade Celsius). In medie, temperatura a crescut cu 2,7 grade Celsius in cazul utilizarii in poala a unui laptop.
Cresterea temperaturii in zona genitala masculina are drept efect scaderea fertilitatii, au avertizat specialistii condusi de dr. Sheynkin. Acesta a avertizat ca anii
de utilizare intensiva a laptopului in aceasta pozitie pot cauza schimbari ireversibile sau partial reversibile in functia reproductiva masculina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele