IT & C

#nintendo #holografic #spatiu de stocare

Nintendo Wii ar putea avea stocare holografica

Desi poate parea un element desprins din filmele care apartin genului Science Fiction, stocarea holografica exista si a fost demonstrata in cadrul Computer Electronics Show din Las Vegas de anul acesta. Recent, au aparut zvonuri despre un brevet obtinut de Nintendo pentru aceasta solutie futurista de stocare , care ar putea rezolva problemele de stocare ale Wii-ului.

Solutia de stocare holografica a fost demonstrata de catre InPhase Technologies si consta in discuri de plastic transparent de 120 mm (5,25 inch), plasate intr-o carcasa rezistenta. Imaginile holografice sunt stocate in profunzimea mediului de stocare prin intermediul unui laser albastru.

Spatiu mare de stocare

Se spune ca aceste prime mostre de stocare holografica vor avea o durata de viata de aproximativ 50 de ani, iar vitezele de scriere suportate sunt de 20 MB/sec, iar pretul unui disc este de 180 dolari. Capacitatea de stocare este deocamdata de 300 GB, dar viitoarele generatii vor suporta initial 800 GB si viteze de scriere de 80 MB/sec, iar apoi 1,6 TB (terrabyte) si 120 MB/sec.

Brevetul aprobat companiei Nintendo este denumit "Miniature flexure based scanners for angle multiplexing" si face numeroase referiri la acest tip de stocare holografica. Avantajele pe care acest suport le ofera sunt capacitatile extrem de generoase de stocare si viteza net superioara de scriere a datelor.

Cererea de aprobare a acestui brevet mentioneaza "un dispozitiv care include o cavitate pentru un scanner folosit la compunerea in unghi a datelor holografice". Un element care ofera credibilitate acestui zvon despre viitorul Nintendo este desemnarea companiei InPhase Technologies drept consultant si responsabil pentru acest proiect alaturi de Nintendo.

Nu e oficial, dar s-ar putea...

Desi nu se mentioneaza nicaieri ca acest suport de stocare ar fi desemnat celebrei console Wii (sau oricarei alteia din gama Nintendo), speculatiile au aparut odata cu zvonurile despre solutia holografica, iar aceasta ar rezolva multe dintre problemele legate de capacitatea limitata de stocare a Wii-ului, problema pe care chiar Nintendo a recunoscut-o in repetate randuri.

In declaratii anterioare, oficialii companiei au precizat ca nu vor apela la solutia unui hard disk extern , deci discurile holografice ar putea fi salvatoare in acest caz. Dar, in conditiile in care Nintendo si-a castigat o buna parte din clienti prin costul mult mai scazut al consolei sale in raport cu concurentii directi, includerea suportului holografic de stocare va schimba radical datele problemei. In conditiile in care un asemenea disc holografic se apropie de 120 de euro, si pretul consolei va urca de la cei 250 de euro actuali, la aproape 400.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele