IT & C

#megapixeli #aparat foto digital #dslr #d500 #nikon

Nikon lanseaza modelul D5000

Nikon Europe a anuntat lansarea noului DSLR pentru hobby si pentru distractie in familie, D5000.

Modelul D5000 a mostenit functiile de inregistrare film de inalta calitate de la D90, functia D-Movie patentata de Nikon.

Sistem avansat

In combinatie cu funct,iile avansate de editare incorporate, aparatul dispune si de o GAMA variata de moduri scena, senzorul de 12,3 MP si intervalul extins de sensibilitate de la iso 200 pana la 3200 (care poate fi extins pana la iso 100 si ISO 6400 echivalent).

Aceste detalii sunt aplicate pentru fotografiere intr-o multitudine de conditii de iluminare, iar aparat foto doreste sa usureaze mai mult ca niciodata realizarea unor fotografii de calitate foarte buna.

D-Movie si Live View
 
Inregistrarea fisierelor video cu DSLR va va permite creativitate maxima. De exemplu, utilizatorul poate modifica obiectivul pentru o noua perspectiva a filmelor utilizand setarile Picture Control inainte de a incepe inregistrarea.

D5000 oferaa D-Movie (cu sunet) - inregistrare video de inalta definitie compatibila(cu cele mai noi ecrane TV si iesire HDMI pentru conectare usoara. Accesul printr-un singur buton la functia Live View permite utilizatorului sa vizualizeze si sa compuna cadre sau filme pe monitorul LCD cu unghi variabil.

Cand se realizeaza imagini statice, aparatul foto ofera patru tipuri de contrast AF (zona extinsa, zona normala, detectare chip si urmarire subiect nou) pentru a facilita cat mai mult realizarea capturii.

In modul AF cu urmarire subiect, aparatul foto va porni urmarirea subiectului când iese din cadru si apoi revine, astfel incat acesta va fi mereu focalizat.

Scene Modes

Nikon D500 vine cu 19 moduri de scena, de aceea chiar si fotografii amatori au sanse sa capteze imagini de calitate. Aparatul foto va afisa o fotografie exemplu pentru scena, astfel va va fi mai usor ca utlizatorul sa seteze modul corespunzator.

O alta functie usor de utilizat este GAMA extinsa de functii de editare incorporate, care permite fotografului editarea imaginilor si crearea de efecte vizuale in cadrul aparatului foto, inainte de a ajunge la un computer.

Disponibilitate

Nikon D5000 va fi disponibil pe piata locala de pe 1 mai. Pachetul ca contine body-ul D5000 si un obiectiv 18-55 mm VR (Vibration Reduction) care vor costa 3.399 RON.

Clientii pot comanda optional telecomanda, declansator pe cablu si GPS. Garantia pentru Nikon D5000 este de doi ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele