IT & C

Netul romanesc: mai multi turisti decat localnici

Mai bine de 18 milioane de internauti au vizitat in ianuarie 2006 site-urile romanesti de Internet, iar dintre acestia numai 4,73 milioane sunt utilizatori din Romania, spun statisticile realizate de Trafic.ro . Datele sunt extrase dupa monitorizarea permanenta a peste 18.000 de site-uri active din Romania, au precizat oficialii companiei detinute de netBridge Investments.
Site-urile romanesti au foarte multi vizitatori din alte tari, in principal datorita site-urilor de download, destul de apreciate in exterior (Softpedia, Soft32 - n.r.), pe care intra utilizatori care doresc sa descarce un program gratuit sau o versiune de evaluare a unui software comercial, a declarat, pentru SFin, Ionut Oprea, director de comunicare al netBridge, proprietarul Trafic.ro.

Crestere de 50%
Mai precis, datele agregate de Trafic.ro in urma monitorizarii a 18,182 site-uri din Romania arata ca in luna ianuarie au fost 4.737.426 de vizitatori unici din tara si de 13.505.046 de internauti din strainatate, probabil o parte din ei fiind romani din Spania, SUA etc. Multi dintre cei aflati in strainatate se pun la curent cu noutatile din tara prin intermediul presei online, motiv pentru care unele publicatii online romanesti au pana la 30% vizitatori internationali, a precizat Ionut Oprea. Practic, in ianuarie, numarul utilizatorilor romani de Internet a crescut cu 8,77% fata de ultima luna a anului trecut, cand serviciul Trafic.ro a inregistrat 4,35 milioane de utilizatori romani de Internet. Cifra este cu 49,17% mai mare fata de luna ianuarie a anului 2005, cand erau 3,175,754 de vizitatori unici din Romania. Vorbim de 50% crestere intr-un an: este impresionant pentru orice industrie, cu atat mai mult pentru Internet, a declarat Orlando Nicoara, director general al netBridge. Ne apropiem de 5 milioane de utilizatori, adica aproape 25% din totalul populatiei, insa, daca tinem cont ca peste 95% din utilizatori provin din mediul urban, putem spune ca in jur de 40% din populatia urbana a Romaniei este deja online, a explicat acesta.
Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de majoritatea site-urilor din Romania. In plus fata de datele de audienta disponibile gratuit la adresa www.trafic.ro, serviciul permite, incepand cu anul 2004, masurarea exacta a audientei globale a Internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui utilizator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.
Sunt putine sanse ca un utilizator de Internet din Romania sa nu intre pe unul dintre cele aproape 20.000 de site-uri romanesti monitorizate de Trafic. Cei 4,7 milioane de utilizatori au fost calculati pe baza unor tehnologii speciale, nu dupa IP, a declarat Ionut Oprea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele