IT & C

Nemtii fenteaza inmormantarea

Facultatile de Medicina din Germania se confrunta cu o problema inedita: oferta de cadavre pe care studentii ar urma sa studieze depaseste cu mult cererea.

La aceasta situatie s-a ajuns din cauza ca inmormantarile sunt foarte scumpe, iar unii oameni pur si simplu nu-si permit sa-si inhumeze membrii familiei trecuti in nefiinta, releva AFP. „Daca luam in considerare cele 33 de institute de anatomie din Germania, oferta de cadavre donate stiintei este superioara nevoilor inca de cativa ani“, a afirmat Friedrich Paulsen, de la Societatea de Anatomie.

De altfel, universitatile nici nu mai publica anunturi prin care sa solicite material pentru disectii. In ceea ce priveste sectorul donarii de organe, nu se inregistreaza insa aceeasi tendinta. Iar acest fapt, spun cei din domeniu, se intampla din cauza ca intr-o astfel de situatie costurile inmormantarii ar reveni tot familiei celui decedat.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele