IT & C

MyDoom declarat cel mai rau virus de pana acum

Desi are doar cateva zile vechime, cel putin o firma de securitate este gata sa-l incoroneze drept cel mai rau virus de pana acum.

Compania de securitate finlandeza F-Secure a declarat virusul MyDoom drept virusul cu cea mai rapida raspandire si incidentul cel mai grav produs vreodata de un virus email.
MyDoom a inceput sa se raspandeasca luni pe Internet, inundand rapid serverele e-mail, deoarece s-a autopropagat in milioane de mesaje incarcate cu codul malitios. O varianta a virusului a actionat si miercuri, dar se pare ca nu s-a raspandit la fel de repede ca si originalul.

F-Secure estimeaza ca virusul a afectat aproximativ 20-30% din traficul e-mail din intreaga lume, situandu-se in fata altor virusi, precum SoBig.F.

F-Secure considera ca raspandirea rapida a virusului s-a datorat mai multor factori, printre care si modul agresiv de a culege adresele de e-mail si datorita faptului ca a fost lansat in mijlocul zile de munca din America de Nord , fapt care i-a dat un avans de cateva ore pentru a se raspandi neverificat in retelele companiilor.

Si alte firme de securitate il catalogheaza aproape la fel. MessageLabs, care monitorizeaza e-mailurile, a anuntat ca a interceptat mai mult de 34 milioane de copii ale MyDoom, acesta infectat 1 din 12 mesaje, la momentul apogeului sau, in comparatie cu 33 milioane de infectii, cu o rata maxima de 1 la 17, realizate de SoBig.F. MyDoom a trecut deja pe locul 5 in lista MessageLabs a celor mai activi virusi din toate timpurile, depasind chiar si virusul SirCam.

Sharon Ruckman, senior director la firma de securitate Symantec , a declarat ca MyDoom a generat un impresionant volum al traficului e-mail, dar companiile si furnizorii de servicii e-mail au fost mult mai bine pregatiti in fata asaltului decat au fost in trecut, limitand in acest fel pagubele. "Este greu sa il compari cu LoveLetter si Melissa, care practic au trecut sistemele e-mail offline", a declarat Ruckman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele