IT & C

#mouse invizibil #infrarosu #senzor

Mouse-ul invizibil, in curand in magazine

Stim cu totii ca mouse-ul, dispozitiv de indicat pentru calculator, are unul sau mai multe butoane si este modelat astfel incat sa stea in mod natural in mana. Este un raspandit si indragit de toata lumea. Mai putin de cei de la Massachusetts Institute of Techonology, care sunt de parere ca se poate lucra la fel de usor si fara el.

Mouse-ul a fost inventat in anul 1963 de catre Douglas Engelbart la Stanford Research Institute si ca multe alte modele de la ora actuala, acesta prezinta un fir prin care se poate atasa unui computer. In ultimii ani, pe piata si-a facut loc si mouse-ul wireless. Dar in curand si aceasta tehnologie va fi de domeniul trecutului, inlocuitorul ei fiind mouse-ul invizibil.

Cei de la Massachusetts Institute of Techonology (MIT) au prezentant o metoda prin care utilizatorii unui laptop sau computer pot inlocui acest periferic atat de raspandit. Metoda este destul de originala pentru ca utilizatorul nu va necesita o serie de senzori lipiti pe piele, dimpotriva, mana va fi complet libera.

Intregul proiect costa doar 20 USD si consta intr-o camera web si un senzor cu infrarosu . Astfel cele doua vor fi plasate pe PC sau laptop si vor inregistra si interpreta miscarile mainii pentru a le transforma in comenzi, activand astfel un mouse optic. Desi inca nu este gata pentru "productia in masa", este foarte posibil ca in curand sa gasim aceasta tehnologie pe rafturile magazinelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele