IT & C

Modul de calcul al tarifelor de interconectare in telefonia mobila va fi public

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii ( ANRC ) va publica, pana la sfarsitul lunii martie, modelul de calculare a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila ale Connex-Vodafone si Orange Romania , a declarat presedintele institutiei, Dan Georgescu .

Dupa publicare , asteptam din partea companiilor vizate, dar si a celorlalti operatori din piata comunicatiilor, propunerile, observatiile sau amendamentele la acest proiect. Noi speram ca pana la finele lunii iunie sa publicam varianta finala a tarifelor, a adaugat Georgescu.

In prezent, valoarea tarifelor de terminare a apelurilor in retelele Vodafone-Connex si Orange se ridica la 0,1 dolari/minut, acest nivel fiind stabilit la finele anului 2003. Cat despre portabilitate , ea ar putea fi aplicabila abia din 2008, in opinia sefului ANRC. Noi ne-am propus ca in cursul anului 2007 portabilitatea numerelor sa devina posibila din punct de vedere tehnic, iar din 2008 clientii sa aiba posibilitatea sa renunte la serviciile unei companii in favoarea alteia pastrandu-si numarul de telefon, a spus Georgescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele