IT & C

Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori

Nu ne ajuta cu nimic sa bem opt pahare de apa pe zi! Excesul de apa nu ne ajuta nici sa slabim, nici sa avem o piele de invidiat si nici macar sa scapam de toxine . In schimb, ne poate fi fatal!

Cel putin asta este concluzia la care au ajuns cerectatorii, care au trecut in categoria mitului ideea potrivit careia a bea zilnic doi litri de apa ne-ar imbunatati cumva sanatatea, relateaza telegraph.co.uk. Dan Negoianu si Stanley Goldfarb, urologi la Universitatea din Pennsylvania, explica faptul ca nici macar un sigur studiu nu a indicat ca, cu cat bem mai multa apa, cu atat ne merge mai bine cu sanatatea si nu inteleg de unde a aparut aceasta recomandare.

Intr-un articol publicat in "Journal of the American Society of Nephrology", Dan Negoianu si Stanley Goldfarb demonteaza mitul potrivit caruia opt pahare de apa pe zi sunt strict necesare pentru a ne mentine sanatatea, relateaza telegraph.co.uk.

"Intr-adevar, este neclar de unde a venit aceasta recomandare", au aratat ei. Cercetatorii au descoperit, ce-i drept, dovezi care arata ca atletii si persoanele aflate in zone extrem de calde si de uscate au nevoie sa bea o cantitate ceva mai mare de apa. (continuarea in Ziua)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele