IT & C

Mirajul 3G

Acum trei ani, euforia 3G a determinat cheltuieli de miliarde de dolari facute de operatorii de telefonie mobila pentru taxe de licentiere , calcule exponetiale privind cresterea numarului de subscrieri si media veniturilor per utilizator.

Spre dezamagirea lor, pentru unii operatori este dificil sa-si recupereze investitiile, iar multi trebuie sa-si amane planurile de a desfasura telefonie 3G. Acestea sunt concluziile noului studiu realizat de firma Allied Business Intelligence ( ABI ).



De la lansarea primelor servicii WCDMA bazate pe 3G, in octombrie 2001, operatorul de telefonie mobila japonez NTTDoCoMo a reusit sa realizeze doar aproximativ 330.000 de subscrieri pana in martie 2003. Desi eforturile de a inalatura barierele tehnice si-au atins scopul, lansarea recenta in Europa Occidentala ar putea sa se confrunte cu aceleasi probleme.
Tehnologiile EDGE si Wi-Fi ar putea influenta dezvoltarea unor retele 3G.


Operatorii s-ar putea sa fie nevoiti sa realizeze un upgrade al retelelor 3G, datorita nevoii tot mai mari de capacitati de date si nu neaparat datorita vitezelor mai mari, sunt de parere cercetatorii.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele