IT & C

Microsoft submineaza licitatia Oracle

Executivii de la Microsoft au oferit autoritatilor antitrust din S.U.A. o declaratie sub juramant care poate ajuta in eforturile Guvernului de a bloca licitatia companiei Oracle privind achizitionarea companiei PeopleSoft.

Declaratia Microsoft catre Departamentul de Justitie submineaza unul dintre argumentele centrale ale companiei Oracle in apararea afacerii de 9,4 miliarde USD, conform careia cele doua companii vor infrunta in curand concurenta reprezentata de catre Microsoft, pentru o parte semnificativa a afacerilor lor.

Departamentul a depus dosarul pentru a bloca licitatia Oracle pentru PeopleSoft pe 27 februarie, afirmand ca ar fi anti-competitiva. Oracle a dezmintit aceste preocupari ca fiind nejustificate, citand printre altele o competivitate iminenta din partea Microsoft.

Dar un reprezentant Microsoft afirma ca aceasta companie nu are de gand in urmatorii 2 ani sa intre pe piata de issue-software, oferit clientilor pentru a rezolva problemele cum ar fi finantele, resursele umane, si vanzarile. Reprezentanti Microsoft si ai Departamentului de Justitie au refuzat sa comenteze asupra declaratiei facute de Microsoft.

Microsoft produce in cazul Oracle-PeopleSoft cea mai noua schimbare de situatie dea lungul unei lungi competitii dintre doi rivali asprii.
Oracle este una dintre companiile care formeaza un grup tehnologic care a pledat din greu pe langa Departamentul de Justitie pentru a deschide un proces antitrust impotriva Microsoft si in prezent indeamna regulatorii europeni sa cerceteze compania.
Microsoft a fost gasita raspunzatoare pentru utilizarea unor tactici ilegale de mentinere a monopolului pe piata sistemelor de operare pentru computere personale. In noiembrie 2001 a ajuns la o intelegere cu Departamentul de Justitie.

O alta investigatie asupra politicii antitrust, realizata de Comisia Europeana este in faza finala, iar in decurs de cateva saptamani aceasta va decide asupra sanctiunilor care ii vor fi impuse Microsoft, daca va fi cazul.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele