IT & C

Microsoft si-ar face call-centre in Romania

Ne batem cu bulgarii pentru o investitie care ar presupune 750 de locuri de munca.



Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane euro, in patru ani, pentru infiintarea la Bucuresti a unui centru de suport tehnic, proiect pentru care solicita guvernului o serie de facilitati, o decizie urmand sa fie luata la finele lunii mai, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Reprezentantii companiei au inceput negocierile cu autoritatile de la Bucuresti pentru deschiderea in Romania a unui centru administrativ de suport tehnic, care va deservi clienti corporativi importanti ai Microsoft.
Clientii provin, in principal, din Germania si Franta, dar si din Marea Britanie si Statele Unite si, posibil in viitorul apropiat, din tarile Europei Centrale si de Est.

Paula Apreutesei, manager al companiei pentru Europa de Sud-Est, a afirmat ca Romania se afla "pe lista scurta" a tarilor unde Microsoft intentioneaza sa deschida un centru de suport si ca pana acum Microsoft nu a luat nicio decizie.

Decizia, la sfarsitul lunii

Conducerea Microsoft a evaluat mai multe locatii din Romania si Bulgaria si urmeaza sa decida, la sfarsitul lunii, mai in ce tara va realiza investitia, in functie de nivelul de pregatire a fortei de munca si de sprijinul pe care guvernul este dispus sa-l acorde proiectului.

Pentru acest proiect, care va presupune 750 noi locuri de munca intr-un interval de patru ani, Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane euro, suma care ar putea fi suplimentata in functie de evolutia proiectului.

Investitiile din primul an, incluzand modernizarea cladirilor, echipamente, tehnica de calcul si pregatirea personalului, se vor ridica la 713.000 de euro, urmand sa fie suplimentate cu 3,3 milioane euro in al doilea an, cu 4,7 milioane euro in al treilea an si cu 4,4 milioane euro in ultimul an de realizare a proiectului.

Facilitati la schimb

Microsoft a solicitat guvernului o scrisoare prin care autoritatile romane sa garanteze o serie de facilitati, precum exceptari de la plata de taxe privind impozitul pe venit, inclusiv pentru activitatea de dezvoltare de software, sprijin sub forma de fonduri nerambursabile pentru recrutarea si formarea personalului, de specializare a inginerilor IT in institutiile de invatamant superior din Romania pentru domeniul tehnologiilor Microsoft, , in special germana, franceza si pentru ingineri IT, afirma sursele.

Microsoft a mai cerut autoritatilor un spatiu intermediar de birouri pentru primii doi ani de activitate - cu o suprafata de minimum 1.000 de metri patrati pentru primul an si de minimum 2.000 metri patrati in cel de-al doilea an - situat de preferinta langa Universitatea Politehnica din Bucuresti - si posibilitatea extinderii pana la un an a perioadei de proba la angajare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele