IT & C

#microsoft #windows 8 #Microsoft Surface

Microsoft lanseaza propriile tablete cu Windows 8: Microsoft Surface

Microsoft a anuntat propria serie de tablete cu Windows 8: Microsoft Surface. Pana la sfarsitul anului vor fi lansate doua tablete, una cu Windows 8 RT si una cu Windows 8 Pro, ce va rula si aplicatii desktop.

Odata cu lansarea celor doua tablete, Microsoft intra in concurenta direct cu Apple, ca producator de tablete cu sistemul de operare propriu.

Microsoft Surface for Windows RT este o tableta de 10,6 inci cu arhitectura ARM, disponibila in versiuni de 32GB si 64GB, cu ecran acoperit cu Gorilla Glass si porturi USB 2.0, HDMI si microSD, potrivit Engadget.com.

Microsoft Surface for Windows 8 Pro este practic un mini PC, cu procesor Intel Ivy Bridge Core i5, porturi USB 3.0 si spatiu de stocare de 64GB sau 128GB. Spre deosebire de tableta Surface Windows RT, ce foloseste doar Metro UI, a doua tableta Microsoft va putea rula aplicatii desktop devenind practic un ultrabook cu ecran tactil.

Ambele tablete Microsoft vor fi disponibile cu dock cu tastatura si carcasa speciala, dar compania nu a anuntat niciun pret pentru noile tablete Windows 8.

Sursa foto: PCMag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele