IT & C

Microsoft isi va reorganiza portalul internet MSN

Grupul Microsoft a decis reorganizarea portalul internet MSN pentru a raspunde mai bine cererii utilizatorilor, unii interesati doar de serviciile de comunicatii (mesageria Hotmail, forumuri de discutii), ceilalti fiind in cautare de imagini si divertisment, informeaza AFP.

MSN, a carui contributie la profiturile Microsoft este nula sau, in cel mai bun caz, infima, urmeaza sa se separe in doua subdiviziuni, respectiv "comunicatii cu servicii platite" si "informatii si platforma comerciala", conform unui purtator de cuvant al companiei americane.

Prima sectiune va prelua in special serviciul de mesagerie Hotmail si aplicatiile de inregistrare a utilizatorilor, in timp ce cea de-a doua se va ocupa, intre altele, de cautare pe internet, comert on-line, informatii si divertisment.

Aceasta ultima subdiviziune, "informatii si platforma comerciala" va fi condusa de presedintele de acum al MSN, Yusuf Medhi, a precizat purtatorul de cuvant. Acesta a adaugat ca schimbarile vor fi vizibile dupa elaborarea ofertei de servicii platite.

Conform unor analisti citati de site-ul specializat cnetnews.com, in urma reorganizarii, serviciile care necesita inregistrarea utilizatorilor si care in trecut au fost un punct slab al MSC, acestea vor capata o pondere mai mare.

Totodata, MSN urmeaza sa dezvolte un motor de cautare care va permite companiei Microsoft sa rivalizeze cu Google si Yahoo. Acest motor ar putea fi lansat la inceputul anului 2004, conform informatiilor aparute in presa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele