IT & C

Microsoft citata in procesul AMD vs. Intel

Microsoft este ultima companie citata pe catre Advanced Micro Devices in procesul impotriva rivalului Intel. AMD a inaintat luni actele pentru proces in Delaware, acte ce obliga compania producatoare de PC-uri sa aduca toate documentele necesare pentru a sustine ca Intel a recurs la intimidarea companiilor ca metoda de a face afaceri.

Microsoft are ca termen limita data de 15 mai pentru a inmana copiile documenteleor electronice care include e-mailuri, mesaje, fisiere si baze de date incepand din ianuarie 2000. Microsoft detine lista celor care sunt terta parte in acest proces asa ca aceasta citatie nu a fost o surpriza pentru ei, a declarat purtatorul de cuvant al AMD, Drew Prairie.

Aceste documente, potrivit citatiei, reflecta sau pun in discutie probleme care include decizia Microsoft de a dezvolta software pentru micro procesoarele de 64 biti ale AMD sau Intel, ca si dezvoltarea proiectelor, protocoale, orare pentru lansarea acestora. Se cer de asemenea documente asupra colaborarii dintre Microsoft si AMD in ceea ce priveste promovarea companiei AMD, a microprocesoarelor AMD si a sistemelor ce contin microprocesoare AMD, asta pe langa reactia pe care a avut-o Intel fata de colaborarea Microsoft si promovarea produselor AMD.

Nominalizati sunt si corespondentii lui Microsoft si orice terta parte ce implica capitalizarea, finantarea, evaluarea, sau viabilitatea financiara a companiei AMD ca de asemenea declaratii de avaluare a unor discutii financiare, mai este adaugat in citatie.

Mai mult decat atat, au fost cerut si documente care compara produsele Intel si AMD incepand de la pret, calitate si pana la performanta. Microsoft este doar una dintre cele 30 de companii pe care AMD le-a citat in acest proces in cautarea dovezilor pentru procesul impotriva Intel care initial a inceput in iunie 2005.

Printre aceste companii care au fost citate din vara trecuta se numara si nume mari ale industriei cum ar fi Sony, Sun Microsystems si Gateway ca si gigantii retaileri Best Buy, Circuit City si CompUSA. AMD a mai folosit investigatii ale Comisiei pentru un comert corect din Japonia, Korea si Uniunea Europeana pentru a-si sustine acest proces impotriva celor de la Intel.

Plangerea de 48 de pagini ce a fost inregistrata la curtea federala din Delaware in iunie sustine ca Intel a intimidat clientii din industrie pentru a-si asigura monopolul. AMD mai sustine ca Intel forta clienti cum ar fi Dell, Sony si Toshiba sa incheie contracte exclusive in schimbul anumitor plati lichide si a preturilor preferentiale ca de atfel si boicotarea produselor AMD.

Conform spuselor lui Prairie, consilierii legali ai AMD si Intel se vor intalni pe 20 aprilie cu judecatorul Joseph J. Farnan, Jr. Filialelor companiilor din Japonia se vor intalni de asemenea pe 21 aprilie in Tokyo pentru urmatoarea audiere a altui proces in care AMD Japonia cere 50 de milioane de dolari daune sustinand ca K.K. nu a respectat legile antitrust ale Japoniei. Purtatorul de cuvant al Intel nu a putut fi contactat pana in acest moment pentru declaratii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele