IT & C

Microsoft ataca piata Adobe

Lunga lista a competitorilor Microsoft tocmai s-a facut mai lunga. Compania si-a prezentat ieri noua colectie de instrumente profesionale de design grafic si animatie, intrand intr-un domeniu in care Adobe Systems si Macromedia (companie pe care Adobe o achizitioneaza) faceau legea.

Microsoft Expression Tools, aflata inca intr-o forma preliminara, demonstreaza dispozitia companiei de a ataca mai multe segmente din piata de software pentru afaceri, chiar daca acest lucru inseamna concurenta cu alte companii, care produc software pentru sistemul de operare Microsoft Windows.


Noile instrumente de la Microsoft - cu numele de cod "Acrylic", "Quartz" si "Sparkle" - promit sa rivalizeze cu programe ca Adobe Illustrator , Adobe GoLive si Macromedia Flash.

Compania a prezentat noile programe in cea de-a doua zi a Professional Developers Conference din Los Angeles. In plus, Microsoft a prezentat si noile capabilitati care vor fi incluse in urmatoarea versiune de Office.

Microsoft intra pe teritoriul Adobe si intr-un alt domeniu. Windows Vista include o tehnologie numita XML Paper Specification, cunoscuta sub numele de cod "Metro", care ofera capabilitati similare cu tehnologia PDF de la Adobe.

Acrylic Graphic Designer va fi un utilitar pentru desene, ilustratii si efecte pe acelasi segment general de piata ca Adobe photoshop si Adobe Illustrator. Microsoft Quartz Web Designer va rivaliza cu Adobe GoLive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele