IT & C

#sondaj de opinie #microsoft #windows live #mesagerie instanta

Mesageria instantanee Cupidonul virtual

Microsoft a efectuat un sondaj de opinie care a demonstrat ca anul acesta romanii aleg lumea virtuala de Ziua Indragostitilor.

Conform sondajului anual de Sf. Valentin lansat de Windows Live Messenger, romanii intra online pentru a flirta.

Rezultatele sondajului

Conform sondajului, 62% dintre cei intervievati prefera sa flirteze prin Instant Messenger (IM), deoarece se simt mai putin intimidati decat daca ar face astfel de confesiuni in mod direct.

Cand au fost intrebati de ce apeleaza la IM, printre motivele cel mai des citate se numara faptul ca mesageria instanta le ofera mai mult timp de gandire (50%) si ii scuteste de sentimentul de sfiala pe care l-ar avea daca cealalta persoana i-ar vedea rosind (34%).

Aproape doua treimi dintre respondenti (58%) recunosc ca au folosit IM pentru a spune "Te iubesc" pentru prima data, sugerand astfel ca acest serviciu contribuie intr-adevar la doborarea barierelor pe care le ridica astfel de sentimente.

Dragoste electronica

Rezultatele sondajului indica faptul ca romanii folosesc o serie de metode pentru a flirta online, 36% dintre ei recunoscand ca folosesc serviciile de mesagerie vocala pentru a purta conversatii "fara perdea", aproape jumatate (45%) dintre ei participa la conversatii video picante, iar 38% fac schimb de fotografii mai mult sau mai putin deocheate cu prietenul/prietena. Romanii se dezlantuie online, 48% dintre respondenti spunand ca au folosit IM pentru a "vorbi murdar"!

Rezultatele sondajului arata ca peste jumatate (51%) dintre respondenti au folosit IM pentru a flirta in secret cu mai multe persoane in acelasi timp. In cazul unei relatii la distanta, aproape doua treimi (69%) dintre respondenti recunosc ca folosesc IM pentru a ramane aproape de persoana iubita indiferent de distantele care ii despart.

"Oamenii folosesc messenger-ul, deoarece reprezinta o modalitate distractiva si gratuita de a vorbi cu partenerul, lucru pe care il demonstreaza si cresterea numarului de apeluri telefonice si conversatii video pe internet in Europa", a declarat Tudor Galos, Windows Business Group Lead, Microsoft Romania .

Despre sondaj

Sondajul a fost efectuat in mai multe tari din Europa ca, Grecia, Republica Ceha , Ungaria, Polonia, Romania si Ucraina.

La intrebarile acestuia au raspuns 15,968 de utilizatori de internet. Respondentii au fost atat barbati, cat si femei cu varste peste 14 ani. Studiul s-a desfasurat in lunile noiembrie si decembrie 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele