IT & C

MCTI: Patru companii sunt interesate de CosmoRom

Patru companii din India, Austria, Grecia si Africa de Sud si-au manifestat interesul pentru operatorul de telefonie mobila CosmoRom, a declarat, ieri, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Adriana Ticau. Companiile din primele trei tari si-au manifestat interesul fata de operatorul de telefonie mobila prin intermediul unor scrisori oficiale, in timp ce compania din Africa de Sud s-a folosit de posta electronica . Scrisorile vor fi analizate de actionarii RomTelecom, companie care detine operatorul de telefonie mobila. CosmoRom, care detine mai putin de 2% din piata de telefonie mobila din Romania, are datorii de 190 de milioane de euro catre furnizorii sai, in special catre firma Intracom.
In luna octombrie, cotidianul grec Kathimerini a relatat, citand surse din grupul OTE, actionar majoritar al RomTelecom, ca grupul elen ar putea investi intre 400 si 600 milioane de euro, in urmatorii cinci ani , pentru a relansa activitatea CosmoRom.

Aceleasi surse sustin ca administrarea operatorului aflat in dificultate ar urma sa fie transferata Cosmote, compania de telefonie mobila din Grecia a grupului, aceasta urmand sa preia si sarcina derularii programului de investitii. RomTelecom a comandat bancii americane de investitii Citigroup un raport referitor la optiunile strategice cu privire la CosmoRom. Raportul a fost inmanat actionarilor RomTelecom, OTE si Guvernului Romaniei, pentru adoptarea unei decizii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele