IT & C

MCI - amenda record de 500 milioane de dolari in cadrul acordului cu SEC

Grupul american de telecomunicatii MCI (ex- WorldCom) a acceptat sa plateasca o amenda record de 500 milioane de dolari in urma acordului cu Comisia de operatiuni bursiere (SEC), care finalizeaza ancheta referitoare la frauda contabila care a generat falimentul din 2002 al grupului, a anuntat luni Comisia americana de operatiuni bursiere.

Luni dupa-amiaza, SEC a anuntat oficial justitia privind concluziile acordului cu MCI/WorldCom referitoare la o amenda de 500 de milioane de dolari, care urmeaza sa fie achitata in cadrul planului de restructurare aprobat de tribunalul companiilor in faliment.

Acordul intre MCI/World Com si SEC va fi aprobat de inca doi judecatori, de la tribunalul din New York unde SEC a depus plangerea contra World Com, si de la tribunalul care se ocupa de falimentul companiei.

Judecatorul Jed Rakoff, unde a fost depusa plangerea civila a SEC fata de WorldCom, a cerut luni o amanare pana la 11 iunie pentru a se pronunta asupra acordului. El a cerut informatii suplimentare privind beneficiarii acestei amenzi precum si privind eforturile de reorganizare interna.

Avocatul SEC a cerut judecatorului aprobarea acestui acord subliniind ca valoarea mare a amenzii va permite despagubirea actionarilor, victime ale masinatiunilor contabile din cadrul grupului.

Fraudele contabile se ridica la aproape 11 miliarde de dolari, falimentul WordCom fiind cel mai mare din istoria Statelor Unite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele