IT & C

#mercedes #car to x #sistem de comunicare #comunicare intre masini

Masinile vor comunica intre ele pentru a preveni pericolele din trafic

Mercedes a anuntat ca va fi primul producator auto care sa ofere clientilor sai tehnologia "Car-to-X". Sistemul va debuta mai tarziu in acest an si va permite masinilor sa comunice cu alte vehicule participante la trafic.

Mercedes spune ca noua tehnologie va permite soferilor sa primeasca notificari legate de potentialele pericole pentru a putea lua "masurile necesare si chiar pentru a ajuta la prevenirea situatiilor critice".

De exemplu, daca o masina echipata cu "Car-to-X" se strica sau este implicata intr-un accident, alti soferi din apropiere vor fi avertizati pentru a schimba banda de mers. In plus, soferii vor primi in timp real informatiile din trafic pentru a evita drumurile aglomerate sau pe cele cu circulatie deviata.

Sistemul va fi oferit ca parte din pachetul "Drive Kit Plus" si necesita ca utilizatorii sa aibe un smartphone cu aplicatia Digital DriveStyle instalata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele