IT & C

Masina de spalat vorbitoare

Un grup de studenti la inginerie au inventat masina de spalat vorbitoare, care va fi usor de folosit de catre persoanele cu probleme de vedere .
Cercetatorii au atasat unei masini de spalat un dispozitiv care citeste instructiunile de folosire a fiecarui buton al masinii de spalat, de fiecare data cand utilizatorul aparatului apasa pe un buton.

IN PROBE.Inventia tinerilor este testata in prezent de o familei cu probleme de vedere. "Sunt foarte multumit de faptul ca aceasta tehnologie ma ajuta sa-mi conserv o gramada de energie atunci cand spal rufele. Sotia mea este incantata de noua masina de spalat deoarece ii da siguranta ca alege programele potrivite pentru fiecare tip de tesaturi ", spune Michael Hudson, unul dintre orbii care a testat masina.

Echipa de studenti va lucra la modificarea uscatorului atasat masinii de spalat. Profesorul Erik Goodman, coordonatorul echipei de studenti de la Universitatea Michigan, spune ca producatorii de electrocasnice ar trebui sa ia in calcul dotarea masinilor de spalat cu dispozitive vorbitoare cu atat mai mult cu cat costul final al produselor nu ar creste foarte mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele