IT & C

Marea depresie de la 44 de ani

Cele mai profunde depresii apar in jurul varstei de 44 de ani, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici si americani. Acestia au analizat trairile a peste doua milioane de persoane din 70 de tari, demonstrand ca starea de fericire descrie un grafic de forma literei U de-a lungul vietii, adica are un maxim in prima tinerete si spre sfarsitul vietii, si un minim in perioada varstei de mijloc. In Marea Britanie, atat femeile, cat si barbatii resimt cel mai puternic depresia la varsta de 44 de ani, in timp ce in Statele Unite, femeile se simt cel mai deprimate la 40 de ani, iar barbatii la 50. De asemenea, cercetatorii au aratat ca pensionarii sanatosi care trec de 70 ani se simt la fel de fericiti precum tinerii de 20 de ani.

Fericirea se intoarce!

Profesorul Andrew Oswald, de la Universitatea Warwick, spune ca semnele depresiei specifice varstei de mijloc sunt prezente la orice persoana, indiferent de sex, starea civila, statutul social sau profesional. „Te-ai astepta ca oamenii sa devina cu atat mai nefericiti cu cat imbatranesc si se apropie de finalul vietii. Insa noi aratam exact contrariul“, spune profesorul american. Cercetatorii au emis mai multe teorii care sa explice de ce depresia coincide cu varsta de mijloc. Una sustine ca atunci cand suntem tineri traim din aspiratii inalte, iar dupa 40 de ani trebuie sa ne impacam cu ceea ce am reusit sa atingem. O a doua teorie are la baza ideea ca oamenii care sunt mai fericiti traiesc mai mult si, prin urmare, se bucura de o batranete linistita. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele