IT & C

Marea Britanie aproba crearea embrionului de om-animal

Parlamentul Marii Britanii a votat ieri, dupa dispute aprinse atat in cadrul sau cat si in societate, legea care permite oamenilor de stiinta sa experimenteze si produca in laborator embrioni himera, om-animal, despre care oponentii spun ca mutileaza natura si pot provoca mari tulburari.

Reuters informeaza ca s-a exprimat prin vot si asupra unei chestiuni similare privind crearea de tesuturi surori prin intermediul procedurii de fertilizare in-vitro care duce la crearea de embrioni identici din punct de vedere genetic.

Printr-un vot de 336 pentru si 176 impotriva si dupa o disputa aprinsa intre sustinatorii unei cercetari stiintifice fara oprelisti si cei care sustin fundamentul etic al acesteia, Parlamentul a apobat astfel cercetarea inter-specii, in care ADN-ul uman este injectat in celulele prelevate de la animale.

Astfel, spre deosebire de tari precum Australia, Franta, Germania si Italia, care au interzis astfel de cercetari, Marea Britanie vrea in acest fel sa-si mentina statutul de lider in cercetarea genetica ce tinde tot mai mult peste tot in lume sa faca mobile granitele care se observa in natura.

Primul Ministru, Gordon Brown, a fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai cercetarii embrionilor , argumentand ca “Daca vrem sa sustinem cercetarea celulelor stem si sa aducem noi remedii si tratamente pentru milioane de oameni, cred ca embrionii hibrizi sunt necesari”.

In ciuda unei argumentatii optimiste folosite de multi oameni de stiinta si, iata, majoritatea politicienilor, reprezentantii mai multor organizatii religioase dar si multi oameni de stiinta au avertizat nu numai asupra pericolului etic, ci si cel medical. De altfel, reprezentantii Bisericii Catolice au catalogat astfel de abordari radicale stiintifice ‘Stiinta Frankenstein ’.

Pe de alta parte, David King reprezentantul Human Genetics Alert, declara ca scopul declarat al acestor cercetari – anume gasirea unor tratamente pentru boli ca Alzheimer sau Parkinson – nu face decat sa induca in eroare bolnavii, dandu-le sperante desarte.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele