IT & C

Managementul guvernamental eficient in Societatea Informationala

In 8 mai 2003, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a participat la deschiderea oficiala a celei de a sasea Conferinte Internationale de Informatica Economica - IE?2003, organizata de Academia de Studii Economice Bucuresti, in perioada 8-11 mai.

"In conformitate cu normele Societatii Informationale, managementul guvernamental se bazeaza pe capacitatea instrumentelor IT&C de a genera dezvoltare economica si de a stimula inovatia. Eficientizarea relatiei statului cu cetatenii si companiile se reflecta in oferirea de canale alternative de comunicare. Intr-o societate bazata pe cunoastere, in care informatia a devenit capitalul cel mai valoros, este nevoie, astazi mai mult decat oricand, de o informare corespunzatoare a cetatenilor si companiilor din Romania. Modernizarea Romaniei nu este optionala, guvernul actionand ca un catalizator in procesul de modernizare a tarii. In acest sens am promovat transparenta, optand, de asemenea, pentru extinderea accesului cetatenilor si firmelor la informatiile si serviciile administratiei de la nivel central sau local.

Transparenta este o conditie necesara pentru debirocratizare, iar portalul unic de acces la informatiile si serviciile de interes public , care urmeaza sa fie accesibil la adresa www.e-guvernare.ro, va constitui exemplul cel mai elocvent in acest sens. In plus, portalul guvernamental va aduce o imbunatatire a rezolvarii cererilor cetatenilor, atat prin reducerea timpului de raspuns, cat si printr-o monitorizare mai precisa a stadiului unei sarcini si a activitatii responsabilului de rezolvarea acesteia. Proiectul pilot din 2002 care punea la dispozitia cetatenilor 150 de formulare administrative a constituit un preambul pentru o noua abordare a raporturilor cu companiile, contribuind astfel la consolidarea unui mediu propice dezvoltarii afacerilor." a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica.

Lucrarile conferintei se axeaza pe teme precum economia bazata pe cunoastere, modelarea proceselor socio-economice, e-business, managementul de proiect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele