IT & C

#antivirus #exploit #trojan #malware #ziua indragostitilor

Malware-ul te pandeste de Ziua Indragostitilor

Producatorii antivirus lanseaza un avertisment pentru internautii aflati in cautarea partenerului in mediul online si se atrage atentia asupra problemelor de securitate la care se expun acestia in timpul cautarilor online si a riscurilor de a li se sustrage datele de identificare sau de a fi victimele fraudelor electronice.

Desi exista multe servicii respectabile si de incredere care faciliteaza intalnirile online, utilizatorii acestora ar trebui sa fie foarte atenti in momentul in care opteaza pentru un unul care li se potriveste.

Detalii personale putine

Odata cu aderarea la un serviciu de intalniri online, utilizatorii ar trebui sa ofere cat mai putine detalii personale cu putinta?i sa foloseasca alias-uri sau porecle in locul numelui real. Daca este posibil, li se recomanda sa creeze un cont separat de email, asigurand astfel securitatea contului personal si a detaliilor profesionale. Utilizatorii nu ar trebui sa dezvaluie niciodata informatii personale precum adresa de domiciliu sau de la locul de munca, numerele de telefon sau CNP-ul(Codul Numeric Personal).

Inainte de inregistrare, utilizatorii ar trebui intotdeauna sa caute recomandari pozitive sau recenzii ale website-ului, dar si sfatul unei persoane de incredere care a folosit deja serviciile website-ului respectiv. Nu se recomanda aderarea la un serviciu care faciliteaza intalnirile online daca acesta a fost promovat prin email-uri spam. Aceasta actiune ar putea avea ca rezultat furtul de identitate, abonarea utilizatorului la liste de spam sau chiar tentative de phishing folosind datele victimei.

Ameninatri electronice de Sf. Valentin

Printre amenintatile virtuale de Ziua Indragostitilor de numara spamul pe bloguri, retele solciale si forumuri, care directioneaza utilizatorii spre site-uri care raspandesc troieni , antivirusi falsi, key logger-e si alte tipuri de malware sau mesaje e-mail nesolicitate care exploteaza ziua de Ziua Indragostitilor pentru promovarea de produse si servicii.

Utilizatorii trebuie sa se fereasca si de atasamente email prin care se incearca plasarea diferitor tipuri de malware sub pretextul unui videoclip scurt nevinovat (pentru rularea caruia este necesara instalarea unui codec special), a unui slideshow sau a unei felicitari virtuale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele